Aspira Career Day, 2019. – Split

Dalibor Šumiga Novosti

Dan karijera u Visokoj školi Aspira, kao već tradicionalno događanje, održao se 7. I 8. Veljače, u Splitu. Ova dvodnevna manifestacija namijenjena je studentima svih godina i studijskih usmjerenja koji imaju priliku direktno se povezati s najboljim svjetskim kompanijama. Na Danu karijera sklapaju se nova poznanstva, dogovaraju buduće stručne prakse i stažiranja, treninzi, sezonski poslovi, ali i pronalaze budući poslovi.

Kao keynote speaker pozvan je Dalibor Šumiga, direktor i osnivač agencije Promosapiens koji je održao predavanje pod nazivom „Pedeset nijansi poduzetništva“.

Dvorana je oba dana bila puna. Čak se i izvan ustanove, od strane ljudi koji ne studiraju na Aspiri, tražilo mjesto više.

„Pedeset nijansi poduzetništva“ nije bila tipična prezentacija o poduzetništvu usmjerena na motivaciju sudionika. U njoj su dani praktični savjeti utemeljeni na znanstvenim radovima iz područja bihevioralne ekonomije i psihologije.

U prezentaciji, koja je izazvala i interes lokalnih medija, pokrivene su neke zanimljive teme: Koja generacija je najgluplja, što biste trebali pitati svakog motivacijskog govornika koji govori o uspjehu, koliko je važan novac – prema bihevioralnim istraživanjima, najgore kognitivne predrasude za mlade poduzetnike, je li bolje raditi u velikoj tvrtki ili pokrenuti vlastiti posao i još mnogo toga…

 

Hvala Visokoj školi Aspira na toploj dobrodošlici.

Prikaži više (37)