HR konferencija – PromoForum

Dalibor Šumiga Novosti, Uncategorized @hr

Po 35. put u Poreču je održan PromoHotel u sklopu kojeg je organizirana i konferencija PromoForum na temu razvoja ljudskih potencijala u turizmu.

Naš Dalibor Šumiga održao je predavanje na temu “Čega se trebamo bojati više – milenijalaca ili robota?” Kroz nekoliko bihevioralnih istraživanja objasnio je primjere “fake newsa” o pametnim telefonima i razlikama u generacijama. Također, dobar dio predavanja posvetio je i definiranju kako se mjeri uspjeh, kako su citati na Linkedinu postali nova religija i što se događa mozgu kad smo siromašni, tj. koliko je bitan novac.

U zadnjoj, ali ne i manje bitnoj temi predavanja pokazao je istraživanja vezana uz percepciju robota na radnom mjestu, kako zaposlenici gledaju na potencijalnu situaciju u kojoj roboti mijenjaju njih ili njihove kolege te kod kojih zanimanja postoji najveća šansa da ljude zamijene roboti.

Nakon predavanja uslijedio je Q&A session u kojem je naveo nekoliko zabavnih primjera primjene bihevioralnog marketinga.

Nama posebno zanimljiva tema, primjena neuroznanosti u razvoju ljudskih resursa, dobila je svoje mjesto na PromoForumu gdje je kompanija Meraklis prikazala svoju uslugu NeuroHR – podsvjesno mjerenje zadovoljstva zaposlenika. Interes za ovu vrstu istraživanja bio je ogroman i većina sudionika je odlučila proći demo testiranje.

Odličan odaziv, odličan feedback publike i odlični domaćini upotpunili su naš dojam o ovoj konferenciji. Hvala svima na dolasku i ugodnom druženju! :-)